știri
Salvați Copiii

Comunicat de presă

TOȚI COPIII AU NEVOIE DE ȘCOALĂ

De 24 de ani, Salvaţi Copiii, prin filiala locală din Timişoara, se implică activ în proiecte care vizează copiii aflaţi în grija Organizaţiei, şi nu numai. În România, în anul 2012, aproape 400.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani (inclusiv) nu erau încadrați în sistemul educational (preșcolar, liceu, universitate sau școală profesională), deși aveau vârsta corespunzătoare. De asemenea, numărul copiilor care abandonează  școala pe parcursul unui an este extrem de ridicat, rata abandonului şcolar fiind de aproape 20%, fapt care plasează România între cele 4 țări europene cu cel mai mare procentaj în acest domeniu (potrivit Eurostat).

Din acest motiv, Organizatia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara demarează campania de colectare de rechizite Toţi copiii au nevoie de şcoală, încercând, cu spijinul partenerilor şi mai ales al locuitorilor din Timişoara să facilităm mersul la şcoală pentru copii.

În perioada 9-31 mai, timişorenii dornici să se implice în a sprijini aproximativ 100 de copii din familii defavorizate să îşi poată continua şcoala şi astfel să fie pregătiţi pentru viaţă, sunt rugaţi să ajute prin donarea de rechizite (cărţi, caiete, ghiozdane, orice poate  folosi un copil la şcoală).

Punctele de colectare sunt următoarele:

  • la sediul Salvaţi Copiii din Timişoara (Bulevardul Republicii nr. 1, interfon 25) de luni până vineri, de la ora 8 la 16
  • la AMBASADA ( strada Anton Seiller, nr.2) de luni până sâmbătă de la ora 10 la 22

Educația – un drept fundamental pentru fiecare copil

Asigurarea dreptului la educație pentru toți copiii este o prioritate de bază a Organizației Salvați Copiii. Scopul nostru este să asigurăm accesul la educație de calitate pentru toți copiii, axându-ne pe necesitățile lor. 

Unul din motivele abandonului şcolar este sărăcia combinată cu nivelul scăzut de instruire al părinților. În anul 2012 52,2% din copiii români erau afectați de sărăcie și riscul de excluziune socială, acesta fiind cel mai mare procent înregistrat din momentul aderării României la Uniunea Europeană și reprezentând aproape dublul mediei europene. Dintre toate statele europene, România alocă cele mai mici sume de bani per elev.

Sprijinul educaţional oferit de Organizatia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara contribuie la îmbunătățirea pregătirii școlare atat în rândul preșcolarilor cat si a scolarilor și implicit la reducerea abandonului scolar, prin oferirea programului Școală după Școală. Astfel, în prezent, 100 de copii cu risc de abandon școlar beneficiază de suport educațional, socializare, sprijin pentru dobândirea abilităților de viață independentă, consiliere psihologică și suport material.

Copiii care nu au fost școlarizați corespunzător vârstei sau au abandonat școala și au depășit vârsta de școlarizare sunt sprijiniți să revină la școală prin intermediul programului A doua șansă. Prin acest program acești copii sunt stimulați pe plan educativ și asistați în procesul de înscriere/reînscriere la școală.

Campania Toţi copiii au nevoie de şcoală este un nou pas în demersul Organizaţiei noastre de a sprijini cât mai mult aceste categorii de copii, de această dată, contând pe o implicare masivă a timişorenilor.

Proiectul Toţi copiii au nevoie de şcoală este susţinut de Fornetti România.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare:

Natalia Raileanu

Organizatia Salvaţi Copiii FilialaTimişoara

Tel: 0256 21 29 96

  
Ne adresăm tuturor categoriilor de consumatori cu produse calde, proaspete, apetisante, într-o gamă sortimentală potrivită oricărei exigențe de consum.
Scopul fiecărei afaceri este obținerea de profit, cu riscuri minime. Sistemul de franciză Fornetti permite ca Dvs. să vă extindeţi oferta magazinului existent cu o investiţie mică sau să începeţi o afacere nouă, profitabilă.
Selecționăm cu grijă materia primă și ingrediente de cea mai bună calitate, aliniate la reperele unei alimentații sănătoase.